sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Dovleac şi seminţe coapte / Simple Roast Pumpkin & Salted Roasted Pumpkin Seeds

"Dovleacul conține în interior numeroase semințe ovale, convexe și netede, de 2-3 cm lungime, care la rândul lor conține un miez alb și comestibil. Mărimea dovleacului variază între 25-40 cm diametru, deși există și cazuri excepționale. Există varietăți de vară având fructul de culoare deschisă și semințe mai moi (varietate care se conservă puțin timp) și varietăți de iarnă care sunt mai seci și mai dulci, folosite în produsele de cofetărie (durata de conservare este mai lungă)."Dovleac copt / Simple Roast Pumpkin

(Reţeta de casă/ Homemade Recipe)

Ingrediente/ingredients:
- o jumătate de dovleac mare /  1/2 large pumpkin.
- zahăr / sugar.

Dovleacul "sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul, florile și semințele sale. (Este originară din America de sud,şi a fost introdusă într-o epocă timpurie în Europa - sfârșitul sec. XVI). ""Cucurbita maxima este o plantă anuală cu tulpină flexibilă și agățătoare. Are frunze cordiforme (în formă de inimă), pentalobulate, de mărime mare și cu nervuri bine marcate; prezintă o abundentă pilozitate pe frunze și tulpină. Florile sunt galbene și cărnoase. Fructul prezintă o mare variație (polimorfism): poate fi ovoidal sau sferic, de culoare verde sau portocaliu intens. Pulpa fructului este galbenă-portocalie, densă și cu gust dulce."

"Pumpkin refers to certain cultivars of squash, most commonly those of Cucurbita pepo, that are round, with smooth, slightly ribbed skin and deep yellow to orange coloration. The thick shell contains the seeds and pulp. Some exceptionally large cultivars of squash with similar appearance have also been derived from Cucurbita maxima. Specific cultivars of winter squash derived from other species, including C. argyrosperma, and C. moschata, are also sometimes called "pumpkin".

Metoda/Method:
 1. - se încinge cuptorul / preheat de oven.
2. - se taie dovleacul în bucăţi ori felii, după peferinţă / cut the pumpkin into slices.


3. - se aşează feliile într-o tavă mare / place the slices on a large roasting tray.


4. - lăsaţi la copt pentru 1-2 ore sau căt este necesar. / Bake for 1-2 hours or as long it is required.
Opţional: se poate adăuga miere, scorţişoară. Alte condimente favorite.
Optional: it can be add honey, cinnamon. Any other favourite spices. 

Poze arhiva privată/ Private Photo Archive
Dovleac şi seminţe coapte.
Roast Pumpkin and Salted Roasted Pumpkin Seeds

Ştiaţi că/Did you know:

Despre Seminţele de Dovleac:
Sunt bogate în magneziu, fosfor şi zinc. Având proprietăţi excelente şi ajutând în tratarea a numeroase afecţiuni pot fi folosite cu succes în cura pentru prevenirea infarctului şi în preîntămpinarea atacurilor de cord, pentru reglarea nivelului de colesterol, precum şi în stimularea activităţii rinichilor; au beneficii în combaterea stresului şi a insomniilor, eliminarea paraziţilor intestinali şi calmează durerile de gută. Pentru mai multe informaţii click aici  

About Salted Pumpkin Seeds:
"Pumpkin seeds, also known as pepitas, are small, flat, green, edible seeds. Most pumpkin seeds are covered by a white husk, although some pumpkin varieties produce seeds without them. Pumpkin seeds are a popular snack that can be found hulled or semi-hulled at most grocery stores. However, roasting pumpkin seeds (usually scooped out of jack-o-lanterns) is a popular Halloween treat. Per ounce serving, pumpkin seeds are a good source of protein, magnesium, copper and zinc.
- more info on wikipedia

Sursa wikihow: Various Recipes of:
                                            - Roast Pumpkin Seeds 

                                                          Relaxare autumnală / Relax of autumn.

Sursa video: Internet

Postul anterior/ Previous Post:

4 comentarii:

  1. O sa merg in piata sa cumpar si eu un dovleac! Asa bine arata ca mi-ai facut pofta!:)
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc. O zi însorită, asemenea... şi poftă bună!

    RăspundețiȘtergere
  3. daaa..chiar...treci?!! ooops,.. seminţele n-au scăpat! până în 18 - zic că ar mai fi ceva dovleac...ok? dacă nu...mai dau o rută pe la piaţă şi poate găsesc alb!!

    RăspundețiȘtergere

Thanks for coming by my blog and for your fantastic thoughts and comments!! I appreciate your precious invested time in the reading of my posts and I'll visit you, as soon as I can, in the next available period of time. Have a positive and awesome day! Be joyful, amazing and never give up to smile! Stunning things are all over! All the best!

Warning:
Please, to consider, and do not intend to leave anonymous messages that anyway can be/will be considered spam. All the unsolicited messages (in commercial purpose or otherwise) will be deleted if their purpose is to be potentially harmful to this blog. Also, not allowed for commercial advertisement to let any unsolicited links!!

(NB/ So all the anonymous messages will be considered as *spam* by the system.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...